חומרים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 1 – 2 כוסות מים
  • יש אפשרות להוסיף לבצק או למילוי עשבי תיבול לפי הטעם (אורגנו, זעתר וכו')

חומרים למילוי:

  • 1 כוס גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה
  • יש אפשרות להוסיף לבצק או למילוי עשבי תיבול לפי הטעם (אורגנו, זעתר וכו')

אופן ההכנה:

  • לערבב את חומרי הבצק היבשים, וללוש היטב כ – 15 דקות.(הבצק צריך להיות חלק ורך)
  • לשמן את הבצק ולהניחו בקערה להתפחה במשך כשעה – עד שיכפיל את נפחו.
  • לקרוץ מכל הבצק כדורים ולהניחם, לחזור לכדור הראשון ולהתחיל במילוי ולהניחם להתפחה נוספת כ- 40 דקות.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל – 180 – 200 מעלות ולאפות עד להזהבה כ- 20 דקות.
  • המלצה – לפני האפייה לרסס את הלחמניות במים ולפזר מעט גבינת פרמזן וקצח.