גלגל גבינת מוצרלה עטופה בבצק לחג השבועות

מה צריך למתכון?

לבצק:

  • 100 גר' חמאה.
  • 1 שמנת חמוצה.
  • 1ביצה מידה L.
  • 250 גר' קמח תופח.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית זרעי קימל.

למילוי:

  • גלגל גבינת מוצרלה בעובי 2-3 ס"מ.
  • כף פסטו.

איך מכינים?

  • מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר ומעבדים אותו לבצק רך פלוס.
  • לחמם את התנור ל – 200 מעלות.
  • לעטוף את הבצק בנילון נצמד ולהכניסו למקרר לחצי שעה.
  • לרדד את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
  • למרוח את הפסטו על הבצק.
  • להניח את גלגל גבינת המוצרלה במרכז ולעטוף.
  • את שאריות הבצק לא לזרוק לאסוף ולהכניס למקרר.
  • לאפות את גלגל הגבינה כ – 20 דקות עד להזהבה ומיד עם הוצאתו לפזר גבינת פרמזן.
  • עם הבצק הנותר ניתן לקשט או לרדד ולחתוך למקלונים דקים לפזר גבינת פרמזן ולאפות.