גלגל גבינת מוצרלה עטופה בבצק לחג השבועות
מה צריך למתכון?
לבצק:
- 100 גר' חמאה.
- 1 שמנת חמוצה.
- 1ביצה מידה L.
- 250 גר' קמח תופח.
- 1/2 כפית מלח.
- 1/2 כפית זרעי קימל.
למילוי:
- גלגל גבינת מוצרלה בעובי 2-3 ס"מ.
- כף פסטו.
איך מכינים?
- מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר ומעבדים אותו לבצק רך פלוס.
- לחמם את התנור ל – 200 מעלות.
- לעטוף את הבצק בנילון נצמד ולהכניסו למקרר לחצי שעה.
- לרדד את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
- למרוח את הפסטו על הבצק.
- להניח את גלגל גבינת המוצרלה במרכז ולעטוף.
- את שאריות הבצק לא לזרוק לאסוף ולהכניס למקרר.
- לאפות את גלגל הגבינה כ – 20 דקות עד להזהבה ומיד עם הוצאתו לפזר גבינת פרמזן.
- עם הבצק הנותר ניתן לקשט או לרדד ולחתוך למקלונים דקים לפזר גבינת פרמזן ולאפות.